Hírek
"Okosan élni"
Írta: Administrator   
2018. május 03. csütörtök, 08:29

Az őszi egészségnap mottójának jegyében zajlottak tavaszi rendezvényeink is.

Április 23-án dr. Zeke Ildikó, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője, megyei tisztifőorvos nyitotta meg a védőoltások fontosságára figyelmeztető kiállítást. A főorvos asszony hangsúlyozta, hogy a tablók nem szépek, nem akarnak derűs perceket, könnyed kikapcsolódást szerezni. A kiállítás célja a felvilágosítás, a nevelés: (sok esetben riasztó képeivel) a higiénia fontosságára figyelmeztet, a magunk és a mások iránti felelősségre kíván ráébreszteni, javaslatokat ad betegségek megelőzésére.

A következő napon a Népegészségügyi Főosztály munkatársai intették megfontoltságra a diákokat. Katkó Orsolya egészségfejlesztő „Végre itt a hétvége” címmel az annyira várt hétvégi bulik „örömeivel” szemben sorakoztatta fel hatásos érveit (üvegbe zárt, dohányzástól fekete tüdő; alkalmi kapcsolatok következményeit mutató fényképek stb.). Bialkó Tímea dietetikus az „Energiaital – Miért ne?” kérdésre adott sok új és igen figyelemre méltó információt.

Mindkét szakember szavait nagy érdeklődés kísérte; az előadások konzultációval zárultak.

Módosítás dátuma: 2018. június 05. kedd, 14:39
 
Vendégünk volt ...
Írta: Administrator   
2018. május 03. csütörtök, 08:27

Április 17-én zártkörű rendezvény keretében 

Oláh Gergőnek tapsolhattunk.
A találkozóra – melyre az EMMI támogatásával zajló turné keretében került sor – meghívtuk a Bartók Béla Általános Iskola 7-8. osztályos tanulóit is. 

 

Megyénk fiatal könnyűzenei szereplője közvetlen beszélgetés során elevenítette fel az X-Faktorban aratott győzelméig vezető utat. A „Törj ki a csendből” című, személyes példákkal teli kétórás találkozó tanúságtétel volt arról, hogy a tehetség csak hittel, kitartó munkával párosulva hozza meg a sikert, amely önmagában nem elég a „jó élethez”; a kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok, a kölcsönös megbecsülés, a jól végzett munka elengedhetetlen feltétele a boldogságnak.
Köszönetet mondunk az Ady Endre Művelődési Központnak, hogy a színházterem rendelkezésünkre bocsátásával hozzájárult a koncertelemekkel színesített, gazdagított program sikeréhez.    
 

Módosítás dátuma: 2018. június 05. kedd, 14:39
 
Programok a 2018-as Szakmák Éjszakáján
Írta: Administrator   
2018. április 06. péntek, 13:51 

Módosítás dátuma: 2018. május 03. csütörtök, 08:31
 
FÁY napok
Írta: Administrator   
2018. április 05. csütörtök, 07:44
Hagyományainkhoz hűen élményekben gazdag rendezvények zajlottak intézményünkben a tavaszi szünetet megelőző napokban.
Március 26. (hétfő) a sport jegyében telt. Délelőtt vendégünk volt a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének két jeles egyénisége, Dunai Antal olimpiai bajnok, olimpiai ezüstérmes labdarúgó és Vaskuti István olimpiai bajnok, tízszeres világbajnok kenus. Pályafutásukkal, élményeikkel Kapuvári Gábor, az ismert szerkesztő-műsorvezető kérdései révén, közvetlen, derűs beszélgetés keretében ismerkedhetett a közönség. A „halhatatlanok” élettapasztalatként hangsúlyozták: a siker kulcsa a kitartás, a kemény munka, de az ész (a szakmai tudás, a taktika) kevés, ha nem társul hozzá a szív, ha hiányzik a feladattal való érzelmi azonosulás.    
A találkozót követően lezajlott az iskolai teremlabdarúgó bajnokság döntője, amely a 9/A csapatának győzelmével zárult.
Kedden került sor az igen nagy népszerűségnek örvendő lövészversenyre. 
A (tanítás nélküli) harmadik nap a névadó előtti tisztelgéssel indult. A 10. A osztály irodalmi műsorát követően Dániel László igazgató méltatta Fáy András érdemeit, majd a munkaközösségek által kínált programokból (szakmai előadás, hely- és iskolatörténeti foglakozás, nyelvi játékok, idegen nyelvi országismereti vetélkedő, Fáy-mesék illusztrálása, papírrepülő készítése és röptetése, kirándulás a Halda tóhoz) választhattak a diákok érdeklődésüknek megfelelően. 
A Diákönkormányzat versenyei (ügyességi, asztalitenisz, csocsó, karaoke) után tehetségkutató vetélkedő adott lehetőséget az egyéni képességek megmutatására és összemérésére.  
A háromnapos programsorozat legjobbjai társaik elismerő tapsa mellett vehették át jutalmukat a záró rendezvényen, amelyet húsvéti kóstoló követett. 
 
 
Próbatételek
Írta: Administrator   
2018. március 31. szombat, 15:30
A 2017-2018-as tanév is bővelkedik az egyéni érdeklődésnek megfelelő programokban, a tehetség megmutatására és fejlesztésére alkalmas lehetőségekben.
A Szakma Kiváló Tanulója verseny megyei fordulóján – melyet a szakmai vizsgára való felkészülés jó lehetőségének tekintettek – két (3/11. a osztályos) diákunk indult: Juhász Balázs ipari gépész első, Oláh Bálint hegesztő második helyezett lett. 
Rendészeink – hagyományinknak megfelelően – idén is próbára tették magunkat az Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyen
Két 11. A osztályos tanulónk – a nagy népszerűségnek örvendő házi válogató legjobbjai – a Lövész Postaverseny Országos Döntőjében is jól szerepelt: Rácz Tünde 38 lány közül a 16., Roboz Tamás Olivér fiú egyéniben 99 indulóból a 40. helyet szerezte meg.
A mezei futóversenyen szép eredménnyel képviselte iskolánkat Kun György István (10. A) és Sipkó Bálint (11. A)
A teremlabdarúgó bajnokságunk a 9.A osztály győzelmével zárult. A fiúk tehetsége a Fair Play Kupa régiós mérkőzésein is megmutatkozott, játékuk nagymértékben segítette csapatunkat az ezüstérem megszerzésében, amely biztosítja iskolánk részvételét az április 17-én megrendezésre kerülő megyei döntőben. 
Versenyzőink és felkészítőik egyaránt dicséretet érdemelnek munkájukért, amelyben a megmérettetést nem a pihenés követi, hanem újabb, a még jobb eredményt célzó felkészülés időszaka.  
 
Telekné Telek Mária
Tagintézmény-vezető helyettes
 
Módosítás dátuma: 2018. június 05. kedd, 14:39
 
Szakmák éjszakája 2018
Írta: Administrator   
2018. március 22. csütörtök, 11:06

Módosítás dátuma: 2018. május 03. csütörtök, 08:31
 
Para nap a FÁY-ban
Írta: Administrator   
2018. március 09. péntek, 13:13

Módosítás dátuma: 2018. május 03. csütörtök, 08:30
 
Hegesztő képzés indul 2018 februárjában
Írta: Administrator   
2017. december 20. szerda, 13:16

Módosítás dátuma: 2018. április 10. kedd, 07:37
 
Palóc témahét - 2017.11.
Írta: Administrator   
2017. november 22. szerda, 10:27

Sokéves hagyományt felelevenítve, 2017. november 13. és 17. között ismét palóc témahetet tartottunk iskolánkban.
Ennek keretein belül tanulóink különböző rendhagyó órákon, érdekes programokon vehettek részt. Ilyen volt a palóc népszokásokat, valamint a palóc konyhát bemutató foglalkozás, melyeket Molnárné Jancsura Ildikó tanárnő tartott, de ide sorolható az a Soósné Lehoczki Beáta tanárnő vezette óra is, melyen nyelvjárásunk sajátosságait, a jellegzetes palóc szókincset tanulmányozhatták az érdeklődők.

 

 

 

 

 

A felsoroltak mellett – részben témahetünkhöz, részben a magyar nyelv napjához köthetően rendeztük meg szép magyar beszéd versenyünket, melyen palóc mesék tolmácsolását vártuk a jelentkezőktől. E versenyen a 3. helyezést Ábri Zoltán 11. A, a másodikat Bogdán Dominik Gergő, az elsőt pedig Kun György István 10. A osztályos tanulók érték el.

Témahetünk programját színesítette a Kertészné Kiss Kinga tanárnő közreműködésével megvalósult tócsnisütés, illetve az a táncház, melyet – Zagyva Annamária táncossal kiegészülve – Nagy Ádám, a tari Kontyvirág Néptáncegyüttes művészeti vezetője tartott meg diákjaink számára.

 

Módosítás dátuma: 2018. január 24. szerda, 08:23
 
Nyílt nap 2017. december 1.
Írta: Administrator   
2017. november 15. szerda, 23:38

Módosítás dátuma: 2018. január 24. szerda, 08:23
 
Fogadónap 2017.11.15.
Írta: Administrator   
2017. november 13. hétfő, 20:42

Módosítás dátuma: 2018. január 24. szerda, 08:22
 
Egészségnap - 2017
Írta: Administrator   
2017. november 09. csütörtök, 12:56

Intézményünkben a Fejlesztő megújulás a közoktatásban című pályázat fenntartásaként, az éves munkarendnek megfelelően ismételten megrendezésre került november 8-án az egészségnap.

A rendezvény témája az „Okosan élni” mottó jegyében a káros szenvedélyek, a függés elutasítása volt.

Tóth Józsefné mentálhigiénés tanácsadó, szociálpszichológus Bűnös (v) étkeink című előadása a helyes táplálkozás fontosságát hangsúlyozta. Jól választott adatokkal, ábrákkal, hatásosan mutatta be, milyen súlyos testi-lelki következményei lesznek, ha nem gondolkodunk el a „Mit? Mennyit? Mikor?” kérdéseken, s kontroll nélkül csillapítjuk éhségérzetünket.

A Maruzs Orsolya biológia szakos tanárnő és Véghné Varga Szilvia védőnő által szervezett vetélkedőn háromfős csapatok mérték össze ügyességüket és ismereteiket az egészséges életmód témájában. A versenyen a 10. A rendész osztály bizonyult a legjobbnak, másodikként a 11. A, harmadikként a Szakképzési Hídprogram első évfolyamos tanulói végeztek.

Telek Ervin addiktológiai szaktanácsadó „ Mindennapi függőségeink” címmel a tizenéves lét problémáiból fakadó magatartási-életviteli hibákra, torzulásokra mutatott rá. Gazdagon illusztrált, a jó döntés lehetőségét hangsúlyozó, választási lehetőségeket felmutató, előadását nagy figyelemmel kísérte, taps jutalmazta.


Telek Ervin szaktanácsadó is előadást tartott a tanulóknak.
Az egészségnap a saját magunt iránti felelősség tudatosítását, a káros szenvedélyek elutasítására való képesség erősítését célozta.

A rendezvény közvetlen eredménye a tanórákon felhasználható kiállítás, amely a vetélkedő csapatok által készített anyagból, illetve az előadásokat megörökítő felvételekből készült.

Telekné Telek Mária tagintézményvezető-helyettes

Módosítás dátuma: 2018. január 24. szerda, 08:23
 
Ismét várjuk fotóitokat!
Írta: Administrator   
2017. október 18. szerda, 11:49

ISMÉT FOTÓPÁLYÁZAT!

Iskolánk a Salgótarjáni Szakképzési Centrum


Fáy András Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma,
az EURÓPAI SZAKMAI HÉT alkalmából pályázatot hirdet
a Salgótarjáni SZC valamennyi iskolájának tanulói részére a mellékelt plakát alapján!
A pályázni előzetes bejelentés nélkül lehet.
A képeket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre kérjük elküldeni.
Csak a névvel és iskolával azonosítható képekkel lehet nevezni.

Beérkezési határidő: 2017. november 25. 24 óra.
A határidő után beérkezett képek nem vesznek részt a pályázaton!
A képeket a honlapunkon 2017. november 26-én a délutáni órákban névtelenül közzétesszük, amire ugyanott lehet szavazni is.
Ugyanazon e-mail címről küldött több szavazat is egy szavazatnak számít!
Eredményhirdetés 2017. november 30-án, honlapunkon.
DÍJAZÁS: értékes könyvjutalmak, az iskola vezetőségéből és a diák önkormányzat képviselőiből alakított bizottság véleménye alapján, a tíz legtöbb szavazatot kapott kép közül.

Szeretettel várjuk képeiteket!

Módosítás dátuma: 2017. november 29. szerda, 08:34
 
Felhívás az "Év osztálya" versenyre 2017-18 tanévre
Írta: Administrator   
2017. október 10. kedd, 23:53Módosítás dátuma: 2018. június 05. kedd, 14:40
 
„Ki mit tud?” megyei döntő
Írta: Administrator   
2017. október 10. kedd, 12:08

Módosítás dátuma: 2017. november 29. szerda, 08:34
 
Meghívó fogadalomtételre 2017
Írta: Administrator   
2017. október 04. szerda, 08:11

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 22:27
 
Tanévnyitó 2017-2018
Írta: Administrator   
2017. szeptember 04. hétfő, 00:49

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 22:27
 
Pályázati felhívás büfé üzemeltetésére
Írta: Administrator   
2017. augusztus 28. hétfő, 12:53

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum pályázatot hirdet büfé helyiség bérbe vételére pályázati felhívás büfé üzemeltetésére

 Módosítás dátuma: 2017. szeptember 04. hétfő, 00:50
 
Szabóky Adolf Ösztöndíj
Írta: Administrator   
2017. augusztus 25. péntek, 22:37

Iskolánkban HEGESZTŐ és az IPARI GÉPÉSZ szakmák a hiányszakmák.

Jelentkezz augusztus 31-ig hiányszakmáinkra, még van rá lehetőség!

 

 

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 22:27
 
Tankönyvosztás 2017-2018
Írta: Administrator   
2017. augusztus 24. csütörtök, 13:53

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 22:26
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 14

Számláló indulása: 2015.05.22.

Joomla templates

Oldalunk cookie-kat használ, hogy személyre szabhassuk tartalmainkat, szolgáltatásinkat és hogy elemezhessük látogatottságunkat. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information